de grootste misvatting over burn-out

Dat een burn-out krijgen je voorbestemming is. Of zelfs een zegen. En dat de burn-out voor allerlei levenslessen en inzichten heeft gezorgd. Dit is wat mij betreft de grootste misvatting over burn-out.

trofee in geelgouden kleur op een lichtblauwe ronde achtergrond

Sommige mensen dragen een burn-out als een soort badge of honor. En dat begrijp ik niet.

Dat vind ik de grootste bullshit ever.

NIEMAND. Maar dan ook niemand zit te wachten op een burn-out. Echt no single soul. Het is vreselijk langslepend en uitputtend. En kan zelfs uitmonden in een depressie of angststoornis.

Wanneer je het kan voorkomen: please do.

Nu denk ik niet dat iedereen het kan of onbewust (!) wil voorkomen. En dat is oké, iedereen heeft zijn eigen pad. Met bijbehorende obstakels in het leven.

En ja, natuurlijk is het goed als je de beste levenslessen haalt uit een burn-out. Gelukkig maar!

Ik ben er echter van overtuigd dat het ook anders kan. Dat je het lichter maakt voor jezelf door aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling.

Dat je leert wat voor type persoon jij bent. En hoe het werkt voor jóu om een burn-out te voorkomen. Hoe je goed voor jezelf kunt zorgen op een manier die helemaal bij jou past. 

Zodat je je voldaan en ontspannen voelt. Doet wat bij jouw leven past. En daardoor kun je zoveel meer ontvangen, geven en genieten van het leven.

Dat is toch een veel fijnere energie om met jezelf bezig te zijn? Laat gerust je reactie achter in de comments met hoe jij daarover denkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.