Over mij

Mijn naam is Anne-Sophie de Kam en ik ben Anti-Burnout coach voor gepassioneerde zorgprofessionals die last hebben van overspanningsklachten.

Daarnaast ben ik zelf ook werkzaam binnen de zorg als verpleegkundige in opleiding tot specialist in de geestelijke gezondheidszorg.

Als ggz verpleegkundige met 9 jaar werkervaring weet ik er namelijk alles van: hoe cruciaal het is dat jij de signalen van jouw lichaam en geest serieus neemt. 

Daarom ontwikkelde ik de Anti-Burnout Coaching. Dé coaching voor gepassioneerde zorgprofessionals die even op de rem mogen trappen en voor zichzelf mogen zorgen.

Een traject waarbij jij leert afrekenen met belemmerende overtuigingen, perfectionisme en controledwang. Op een veilige plek waar iedereen welkom is, er geen kloof is tussen jou en mij en ik jou zie voor wie jij bent. Je hoeft dit niet alleen te doen. 

Laten we júist als zorgprofessionals voor elkaar zorgen. I’ve got you & you’ve got yourself. Het is tijd om goed voor jezelf te zorgen, zodat jij er op een gezonde manier voor anderen kunt zijn. En ik laat je graag met liefde zien hoe je dat doet.

Anti-Burnout Coach

Mijn journey in de zorg

Anne-Sophie kijkt strak de camera in en houdt haar hand onder haar kin. Ze draagt een zwart leren jasje

Mijn carrière in het kort

In 2013 ben ik afgestudeerd van de HBO-Verpleegkunde opleiding. Daarna heb ik zes jaar gewerkt in de psychiatrie met zowel jongeren als volwassenen op verschillende plaatsen zoals acute opname afdelingen, dagbehandeling voor zwangeren, behandeling op een moeder-baby-unit en binnen het ziekenhuis op de Medisch Psychiatrische Unit. Daarbij heb ik zowel kennis van het mentale als ook van het lichamelijke welbevinden opgedaan.

Het roer om

Vervolgens ben ik drie jaar op projectbasis gaan werken als zzp-verpleegkundige. Daarvan heb ik 2,5 jaar in de acute psychiatrie gewerkt bij de crisisdienst. Ook was ik betrokken bij medisch onderzoek en heb ik als medisch coördinator gewerkt op vaccinatielocaties bij de GGD. Daarnaast heb ik vanuit een PGB individuele begeleiding gegeven aan een kind binnen het gezin. Ik sloot de periode af bij de huisarts waar ik als praktijkondersteuner huisarts ggz met veel plezier werkte.

Anti-Burnout

Als verpleegkundige met passie en liefde voor het vak, deed ik alles voor mijn patiënten, collega’s en werkgever. Door mijn werkdagen rende ik heen. En terwijl ik dat deed, rende ik zonder dat ik dat doorhad ook keihard aan mijzelf voorbij.

Vanuit de zorg voor anderen, verwaarloosde ik mijn eigen gevoelsleven. Iets wat ik ook veel om mij heen zie gebeuren bij collega’s. Het werken in de zorg vereist behoorlijk wat flexibiliteit en veerkracht.

Totdat ik me realiseerde dat je pas écht voor een ander kunt zorgen, zodra je op een gezonde manier voor jezelf zorgt. Hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden in al jouw kwetsbaarheid. Maar ook: hoe cruciaal het is dat jij de signalen van jouw lichaam en geest serieus neemt.

Daarom ontwikkelde ik de Anti-Burnout Coaching. Dé coaching voor gepassioneerde zorgprofessionals die even op de rem mogen trappen en voor zichzelf mogen zorgen.

Podcast

Samen met vriendin en collega van mij, Eva Marlisa, ben ik de podcast Pscyched! begonnen. Een podcast met verhalen, inzichten en tips voor en door psychiatrisch verpleegkundigen en iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ons doel is om mentale gezondheid op de kaart te zetten en het stigma te doorbreken.

Nieuwe uitdaging

In 2022 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen als Verpleegkundige In Opleiding tot Specialist (VIOS) binnen de ggz. Dat betekent dat ik gestopt ben met mijn werkzaamheden als zzp verpleegkundige maar nog wel ruimte heb in mijn agenda voor 1-op-1 Anti-Burnout Coaching en Anti-Burnout Workshops binnen zorgbedrijven.